Gratin Savoyard

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Indulge in the ultimate comfort food with this rich and creamy "Gratin Savoyard." Layers of thinly sliced potatoes are generously blanketed with melted Gruyère cheese and infused with the aromatic essence of fresh parsley. This decadent gratin is slowly baked to perfection, resulting in a golden-brown crust that gives way to a velvety, cheese-laden interior – a true celebration of Alpine flavors.

recettes

Difficulty

Medium

Prep time

Cooking time

Total time

Servings

6

Gratin Savoyard

Ingrédients

  • 750 g de pomme de terre

  • 259 g de gruyère

  • 125 g de beurre

4 cui.l de bouillon

1 cuil. de persil haché

sel et poivre.

Instructions

Beurrez largement un plat à gratin.

Disposez-y les pommes de terre crues coupées en tranches assez épaisses.

Recouvrez avec la moitié du gruyère coupé en lamelles.

Ajoutez un peu de beurre, puis une seconde couche de pommes de terre, une seconde couche de gruyère, beurre et finir avec une couche de pommes de terre.

Salez et poivrez, puis versez le bouillon.
Parsemez de persil haché et de petits morceaux de beurre.

Laissez cuire à four assez doux pendant une heure et demie environ.

Bon appétit !

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